Přáníčko s posuvníkem

přání s terčem

Vyráběla jsem přáníčko pro muže, jehož velkou zálibou je střílení z luku. Přemýšlela jsem jak ho udělat něčím zvláštní, a napadlo mě, udělat přáníčko s posuvníkem, kdy šíp skončí ve středu terče. Postup výroby Vám nyní nabízím.
Materiál a pomůcky.
Přáníčko s obálkou, papír se vzorem na pozadí a papíry ve dvou barevně ladících odstínech, oboustranně lepicí pásku, pěnové 3D čtverečky, kovové pravítko, řezák nebo skalpel, nůžky, razítkovací polštářek Versa Magic Sahara Sand, pomůcku na nanášení inkoustů. Pokud vlastníte vyřezávací strojek výborně se budou hodit vyřezávací šablony Posuvník proužek, Ozdobné šípy, Štítky s prošíváním a text Všechno nejlepší. Pokud strojek nevlastníte, nevadí. Motivy je možné namalovat, napsat nebo vytisknout texty a vše vystřihnout.

Návod:

  1. Připravte si nejprve pozadí přáníčka a základ posuvníku. Ze žlutého papíru vyřízněte čtverec o velikosti 14,9×14,9cm. Ze vzorovaného papíru čtverec o rozměru 14,7×14,7cm. Z hnědého papíru vyřízněte obdélník o velikosti 14,7 x 5,2cm. Bude tvořit podklad pod posuvník. Ze žlutého papíru si připravte základ posuvníku. Vyřízněte obdélník o velikosti 14,5x5cm.
  2. Pokud nemáte strojek a šablonu Posuvník proužek, postupujte takto. Na žlutém obdélníku si odměřte vzdálenost 1cm z levé strany a 5,5cm z pravé strany. Potom si vyznačte vzdálenost 2,2cm shora i zdola a v tomto místě udělejte skalpelem výřezy. Tyto výřezy jsou na obrázku znázorněny červenými linkami.
  3. Nyní vyrobte vnitřní proužek posuvníku pro posouvání šípu. Připravte si proužek ze žlutého papíru o rozměru 16 x 2cm. Z levé strany odměřte 1cm a hned vedle opět 1cm. Shora si vyznačte vzdálenosti 0,7cm, 0,3cm, 0,3cm, 0,7cm. Odměřená místa tenkou linkou tužkou spojte. Skalpelem papír prořízněte ve tvaru písmene H tak, jak je to vyznačeno červenou linkou na obrázku.
  4. Proříznuté kousky papíru od sebe otevřete a ohněte. Proužek posuvníku položte pod základ a v místě proříznutých vodících linek protáhněte kousky papíru z proužku posuvníku. Tyto malé kousky vytvoří místo pro nalepení šípu.
  5. Připravte si obrázek terče a šípu. Okraje papíru a embosovaná místa v šípu zvýrazněte hnědou razítkovací barvou pomocí tupovací houbičky.
  6. Šíp nalepte pomocí 3d pěnového čtverečku na určené místo na posuvníku. Vpravo na základ posuvníku nalepte terč, místo odměřte tak, aby hrot šípu směřoval do středu terče. Celý základ potom nalepte pomocí samolepicí pásky na hnědý obdélník. Pásku nalepte pouze okolo okrajů.
  7. Přáníčko zkompletujte. Okraje všech připravených papírů zvýrazněte hnědou razítkovací barvou. Na polotovar – kartičku přáníčka nalepte oboustranně lepící páskou nejprve žlutý čtverec, na něj čtverec ze vzorovaného papíru. Na dolní část přáníčka nalepte připravený posuvník s terčem a šípem. Přáníčko doplňte štítkem s nápisem Všechno nejlepší.

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *