Veselé ozdůbky na tužky – návod

ozdůbky na tužky

Prvňáčci už mají několik dní školy za sebou a určitě si po zvládnutí prvních úkolů zaslouží malou odměnu. Veselé ozdůbky na tužky je určitě potěší a s Vaší pomocí si je mohou kdykoliv vyrobit i sami.

Materiál a pomůcky.

Zbytky pěnovky moosgummi  a foamiranu, nůžky, pravítko, pinzeta, oči s pohyblivou panenkou různých velikostí, mini bambulky různých barev, lepidlo na moosgummi nebo lepicí tavná pistole a tužky. Pokud chcete vyrobit i stojánek, bude se hodit rolička od toaletního papíru či jiná vyšší papírová krabička. Výborným pomocníkem jsou i děrovačky (razidla) na moosgummi a pokud vlastníte vyřezávací strojek se šablonami, můžete vytvářet velice snadno velké množství motivů.

materiál a pomůcky

Návod:

  1. Nejprve si udělejte představu motivů, které budete vyrábět. Dívkám se budou jistě líbit tvary srdíček, kytiček či zvířátek, chlapci zase ocení motivy strašidýlek, autíček či vláčků. motivy
  2. Základ motivu vystřihněte či vyřízněte z moosgummi, která je silnější než foamiran, bude lépe držet tvar. motiv
  3. Připravte si ozdobné prvky a postupně je na základ nalepte. ozdobné prvky
  4. Z foamiranu si vystřihněte tenký pásek o rozměru 3×0,7cm na vytvoření úchytky tužky. Ten otočte kolem tužky a překrývající konec pomocí lepidla přilepte. Po chvíli úchytku z tužky stáhněte a nalepte ji lepidlem na zadní stranu ozdůbky.
    úchytkapohled zezadu
  5. Takto můžete vyrobit velké množství ozdůbek na tužky a určitě při jejich výrobě s dětmi užijete i hodně zábavy.

Ať se všem malým školákům ve škole daří.

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *