Přáníčko k Velikonocům – návod

přáníčko

Mám velice ráda papíry značky Mintay by Karola a napadlo mě využít je k výrobě Velikonočního přáníčka trošku jinak. Všimla jsem si, že motivy na papírech se po vystřižení mohou překrývat a vyrobila jsem otevírací přáníčko.

Materiál a pomůcky.

Přáníčko 15x15cm s obálkou, papír 30,5×30,5cm Farmlife č.03, papír 160g/m2 modrá světlá, papíry 130g/m2 v barvě červené, slámově žluté a mechově zelené, oboustranně lepicí páska, tekuté lepidlo na papír, pěnové 3D čtverečky, kovové pravítko, řezák nebo skalpel, ostré nůžky, pomůcku na vytlačování, popř. rýhování. Vyřezávací šablony s textem Veselé Velikonoce a s motivem kraslic (pokud vlastníte strojek k vyřezávání). Motivy a text je samozřejmě možné namalovat, napsat na přáníčko nebo použít samolepky.

Návod:

  1. Z papíru Farmlife vystřihněte motiv se slepičkou na plotě, z pravé strany ho zakončete u druhé plotové desky od místa, kde slepička stojí. Vystřihněte motiv s husou a konvicí, z levé strany ho ukončete obstřižením hromádky slámy. Plůtek ukončete u druhé plotové desky zleva a vyřízněte skalpelem otvor mezi plotovými deskami nad hromádkou slámy.
  2. Okraje vystřižených obrázků, které budou vlepeny pod papír na pozadí, ohněte ve vzdálenosti 3mm od okraje. Aby se Vám tento kraj dobře ohýbal, projeďte ho rýhovacím nástrojem (vytlačovací tyčinkou) buď na rýhovací desce nebo podle pravítka na měkké podložce.
  3. Připravte si papír na pozadí z kartonu světle modré barvy o velikosti 14,9×14,9cm. Oboustranně lepicí pásku 3mm nalepte na ohnuté okraje papírů s motivy z rubové strany. Nyní přilepte na ohnuté okraje papír na pozadí tak, aby se obě vlepené strany daly otevírat a vzájemně se překrývaly.
  4. Nyní si vyřízněte z červeného papíru text Veselé Velikonoce a vystřihněte si motýlky ze zbytku papíru Farmlife. Připravte si pěnové polštářky. Vyřízněte si kraslice a trávník.
  5. Kraslice a trávník vlepte na dolní část papíru na pozadí, nahoru do středu papíru nalepte nápis Veselé Velikonoce. Pomocí 3D čtverečků nalepte do horních rohů motýlky.
  6. Potom tento polotovar přáníčka nalepte pomocí oboustranně lepicí pásky na přáníčko tak, aby ho bylo možné postavit.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *