Valentýnské srdíčko zdobené embossingem – návod

srdíčko

Znáte horký embossing? Je to technika pro vytvoření 3D reliéfu pomocí embossingových pudrů a horkovzdušné pistole. Vypadá velmi efektně na přáníčkách, ale tentokrát jsem ji použila na ozdobení dřevěného srdíčka. Srdíčko pak může být třeba použito jako dekorace na Valentýnský dárek.

Materiál a pomůcky:

Dřevěné srdíčko o velikosti 8x8cm, akrylová barva bílá, akrylová barva magenta, razítkovací polštářek Memento Lady Bug, embossingový pudr čistý, transparentní razítko s mandalou, akrylový blok, stužka v barvě růžové nebo cyklámen, štětec, kousek smirkového papíru a horkovzdušná pistole.

pomůcky

Návod:

  1. Dřevěné srdíčko natřete akrylovou barvou magenta a nechte zaschnout. natřené srdíčko
  2. Potom přetřete tento nátěr bílou akrylovou barvou, nejlépe 2 až 3x. Před nanesením další vrstvy bílé barvy nechte předchozí nátěr zaschnout.
    srdíčko
  3. Nyní smirkovým papírem obruste hrany a místo okolo otvoru v srdíčku tak, aby začal pod bílou barvu prosvítat nátěr magentou. Srdíčko tak získá vintage vzhled.
    srdíčko
  4. Připravte si k ruce embossingový pudr, razítkovací polštářek a razítko přitisknuté na akrylovém bloku. Razítkovacím polštářkem naneste na razítko barvu a vzor otiskněte na část srdíčka. Poté co nejrychleji zasypte potištěnou plochu embossovacím pudrem.
    srdíčko
  5. Na otisk nesahejte a po chvíli sklepejte opatrně přebytečný pudr na čistý papír. Pudr nasypte zpět do lahvičky, můžete ho opakovaně použít.
    srdíčko
  6. Srdíčko položte na tepelně odolnou podložku a horkovzdušnou pistolí zahřívejte otisk razítka s naneseným pudrem. Po chvíli začne otisk razítka měnit barvu a vznikne plastický reliéf. Srdíčko ponechejte ještě několik minut chladnout, na čerstvě vytvořený reliéf nesahejte. Doporučujeme počkat alespoň 15 minut.
    srdíčko
  7. Nakonec protáhněte otvorem v srdíčku stužku k zavěšení. Můžete ji ještě přizdobit mašličkou nebo korálkem.

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *