Přání s pokojovými rostlinami – návod

přání

Vyráběla jsem přání pro přítele, který rád pěstuje pokojové rostliny a také je vlastníkem několika kočiček. Postup výroby jsem pro Vás zaznamenala. Přáníčko můžete vyrábět v různých variacích a obdarovaný ho může postavit třeba na stůl nebo na skříňku.

Materiál a pomůcky.

Papír 130g/m2 v barvě chamois, červenohnědé, černé, jedlově zelené, májové zelené a smaragdové (stačí i malé odstřižky), papír pro akvarel a blendování, papír s motivem dřeva např. ze sady PAPPF232 Wood Texture, plastová šablona Kamenná dlažba, rýhovací deska, razítkovací polštářky Memento odstíny Rich Cocoa, Toffee Crunch, Gray Flanel a Olive Grove. Oboustranně lepicí páska, pěnové 3D čtverečky, dočasně lepicí páska, tekuté lepidlo, kovové pravítko, řezák nebo skalpel, řezací podložka, nůžky, blendovací pomůcka, kousek špagátku, samolepicí kamínek černé barvy. Vyřezávací a aembossovací strojek a k němu vyřezávací kovové šablony Zelené rostliny, Tvarované dřeviny, Koťátka a Pergamen.

materiál

Návod:

  1. Nejdříve vyrobte z blendovacího papíru základ přáníčka. Přiložte papír na rýhovací desku širší stranou nahoru a projeďte nástrojem po celé délce rýhovací linky pod označením rozměru 12cm. Vzniklý přehyb vyhlaďte boční stranou rýhovacího nástroje. Přebývající část papíru odřízněte řezacím nožem. Velikost základu přáníčka potom ještě upravte na velikost 17,5cm na výšku.
  2. Dočasně lepicí páskou připevněte plastovou šablonu Kamenná dlažba na pravou vnitřní stránku přáníčka. Šablonu umístěte tak, aby v okolí šablony vznikl okraj  o přibližně stejné vzdálenosti shora a zprava i zleva. Pásku odstřihněte o něco delší, aby došlo k přilepení jak šablony k přáníčku, tak i k přilepení přáníčka k řezací desce. Bude se vám lépe pracovat při nanášení inkoustů blendovacím nástrojem. Barvy nanášejte tak, aby se vzájemně překrývaly a vznikl dojem kamenné zdi.
  3. Připravte si nyní pruh papíru se vzorem dřeva, který bude na přáníčku vytvářet 3D dřevěný stojan na pokojové rostliny. Pruh bude mít rozměr 15,4x4cm. Na proužku papíru vyrýhujte ohyby ve vzdálenosti 1,8cm, 5,7cm a 1,8cm od levého okraje tak, jak vidíte na nákresu v obrázku. Červené linky znázorňují hrany ohybů na lícové straně, modrá linka zobrazuje ohyb z rubové strany.
  4. Poté proužek papíru představující dřevěný stojan vlepte do přáníčka pomocí oboustranné lepicí pásky. Levý ohyb papíru přilepte k levé straně přáníčka tak, aby strany přáníčka po otevření svíraly pravý úhel a přáníčko mohlo být postaveno.
  5. Nyní si připravte z barevných papírů výřezy pokojových rostlin, květináčků, kočiček a pergamenu. Pokud chcete mít na pergamenu text vytisknutý z tiskárny, nejprve text natiskněte na papír a teprve potom motiv pergamenu vyřízněte na strojku.
  6. Pomocí 3D čtverečků a tekutého lepidla vlepte do přáníčka pokojové rostliny. Na stěnu s kamennou dlažbou přilepte ohnutý provázek, k jeho dolní části přilepte misku s pokojovou květinou. V místě ohnutí provázku vlepte černý kamínek, který bude představovat úchyt, na kterém je pokojová květina zavěšena.
  7. Nakonec doplňte výřez pergamenu s textem přání. Přilepte také výřezy koťátek. Po zavření přáníčka můžete ještě libovolně ozdobit přední stranu, nebo ji ponechat bílou.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *