Velikonoční přání s kuřátky – návod

přání

Výroba velikonočních přáníček už je v plném proudu, a proto jsem pro Vás připravila návod na přáníčko s kuřátky.

Materiál a pomůcky.

Papír pro blendování A4 v barvě bílé, papír 130g barvy ledově modré, kousek papíru 130g světle hnědé barvy, oboustranně lepicí páska, pěnové 3D čtverečky, tekuté lepidlo, nůžky, razítkovací polštářky Versafine onyx black,  Memento Bamboo Leaves, New Sprout, Summer Sky a Bahama Blue, Mixed Media blendovací pomůcka, maskovací papír, Stamping Buddy Pro – pomůcka pro přesné razítkování, razítka Jaro – kuřátka 1, 2 a 3, Velikonoční vajíčkavyřezávací strojek, vyřezávací šablony Tenké linie, otrhané okraje, Proužek na text, Velikonoční kuřátka. Akvarelové, štětec s vodní nádržkou, tenký černý popisovač nebo fix.

Návod:

  1. Nejprve si připravte razítka kuřátek na maskovacím papíru. Razítka otiskněte inkoustem Versafine onyx black a poté kuřátko vystřihněte co nejpřesněji podle jeho obrysů.
  2. Maskovací papír s razítky kuřátek nalepte na blendovací papír tak, jak je chcete mít na přáníčku umístěna. Při nalepování kuřátek počítejte s tím, že později budete tento motiv „ořezávat“, umístěte je tedy tak, aby se žádná část razítka neocitla mimo okraje základu přáníčka.
  3. Pomůckou na nanášení inkoustů postupně zabarvěte pozadí, tzv. blendováním, to je prolínáním barev do sebe. Pomůckou nanášejte barvu z razítkovacího polštářku Memento a krouživými pohyby přeneste barvu na papír. Odspodu nanášejte nejprve zelenou barvu odstín Bamboo Leaves, postupně přejděte na světlejší zelenou New Sprout. Postupujte modrou barvou Bahama Blue, a zakončete blendování odstínem Summer Sky.
  4. Nyní doplňte razítka kraslic. Pomocí pomůcky pro razítkování umístíte kraslice na dvě kuřátka tak, aby po odlepení maskovacího papíru vznikl dojem, že se kraslice nacházejí za kuřátkem. Na otisk razítka kraslice použijte razítkovací polštářek Versafine onyx black.
  5. Nyní odstraňte maskovací papír s otisknutými kuřátky. 
  6. Na vzniklá volná bílá místa otiskněte razítka kuřátek. S přesným umístěním razítka Vám pomůže pomůcka pro přesné razítkování Stamping Buddy Pro.
  7. Vybarvěte razítka kuřátek a kraslic akvarelovými pastelkami. Barvy pastelkami nanášejte kolem okrajů razítka a směrem ke středu barvu potom rozmývejte vodním štětcem. Pokud se Vám zdají barvy málo výrazné, postup zopakujte. Okolo linek razítka přidejte pastelkou barvu a znovu ji rozmývejte.
  8. Pomocí kovové vyřezávací šablony „Tenké linie, otrhané okraje“ nyní vyřízněte základ přáníčka.
  9. Na blendovací papír, který Vám zůstal po vyříznutí základu přáníčka, otiskněte razítkovací barvou Versafine onyx black 2x razítko kraslice. Obě razítka kraslic vybarvěte akvarelovými pastelkami a malými nůžkami kraslice vystřihněte podle obrysů.
  10. Jednu z takto připravených kraslic rozstřihněte nůžkami cik cak, napodobte tak rozlomenou skořápku vajíčka. Černým popisovačem zvýrazněte okraje v místě rozstřižení vajíčka. Potom ze světle hnědého papíru vyřízněte kovovou šablonou na strojku čelenku se zaječíma ušima. Čelenku tekutým lepidlem přilepte na hlavičku kuřátka, které je na přáníčku zcela vpravo.
  11. Na modrý papír natiskněte nápis Veselé Velikonoce a poté vyřízněte štítek pomocí šablony „proužek na text“.
  12. Štítek s nápisem Veselé Velikonoce pomocí 3D pěnových čtverečků nalepte do středu horní části přáníčka. Rozstřiženou kraslici umístěte pomocí 3D čtverečků na razítko kuřátka, které je vzhůru nohama tak, aby větší část zakrývala dolní část tohoto kuřátka a zbývající část skořápky nalepte hned vedle. Zbývající kraslici potom nalepte pomocí 3D čtverečků do středu prostoru mezi dvěma kuřátky.
  13. Takto připravený základ přáníčka můžete nalepit na polotovar prázdného přání o velikosti 21x10cm, nebo si vyrobte z tvrdého kartonu vlastní.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *