Oslava 10. světového dne Downova syndromu

Veřejná oslava 10. světového dne Downova syndromu

Tvořílci.cz velmi rádi předávají touto formou dále pozvánku na Akci, která poukazuje na problematiku Downova syndromu.

Zveme Vás na veřejnou oslavu 10. světového dne Downova syndromu (DS), která se bude konat v sobotu 21. 3. 2015 od 14 hod. v Brně na Kolišti pod Janáčkovým divadlem a v OD Klášter na Josefské ulici.
Záštitu nad celou oslavou převzal primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál, který akci na Kolišti osobně zahájí.

Kromě jiného programu v parku na Kolišti pod Janáčkovým divadlem v 16 hod. budou čekat i Štvanci – divadlení a kaskadérská skupina, která předvede svoje představení „Jak se šašek stal mušketýrem“. Na tomto místě bude možné i vyfocení s mušketýry.
Pro děti jsou nachystány balónky, které budou moct se svými přáníčky vypustit ve 2,13 hod. –
datum 21. 3. i vybraný čas charakterizuje trizomii chromozomu 21 (přítomnost tří chromozomů 21 namísto dvou), která je nejčastěji zodpovědná za Downův syndrom.

Oslavy probíhají od 14 hod. i v OD Klášter na Josefské ulici (klášter Voršilek), kde budou od 14 do 18,30 hod. probíhat kreativní dílničky, na kterých si budou moct děti i dospělí vyrobit náramek, vymalovat mandalu, pokreslit či vyzdobit plstěním pytlík s levandulí, uplést si jednoduchý gumičkový náramek, nebo si vytočit mističku na hrnčířském kruhu. Dílny zajišťují brněnský Alternativní Ateliér – Advojka, a dílna Matilda.

Od 17 hod. se v OD Klášter můžete těšit i na módní přehlídku, na které vystoupí nejen herec Martin Kraus…

Přehlídka je jako jediná část oslavy placená – vstupné 150,- Kč bude věnováno pořádající neziskové organizaci Agility Ráječko, která se stará o děti s Downovým syndromem i jejich rodiny.
K vidění a k prodeji budou keramické i jiné výrobky dětí s DS. V 19 hod. zakončí celou oslavu Light show skupiny Pyroterra z Prahy.

Více informací najdete na FB – událost Život je krásný.
Přiložený plakát je pouze ilustrační, konkrétní informace najdete v pozvánce, všechny aktualizace na FB.

Těšíme se na Vás! Pokud se Vám akce líbí, prosíme o šíření a FB sdílení – předem děkujeme.

Kontakt na organizátory

Mgr. Bc. Monika Vrtělová
GSM: + 420 604 235 995
E-mail: alternativniatelier@seznam.cz
FB: Alternativní Ateliér – A2

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *