Představení sady transparentních razítek – Abeceda

Každé přání, které vytvářím, potřebuje trochu textu. Třeba chci popřát Vše nejlepší nebo chci napsat krásné věnování či jen přímo oslovit obdarovaného. Mám ale potíž v tom, že si nikdy nevěřím, že to pěkně napíšu a tak používám dostupné české texty v razítkách nebo vyřezávacích šablonách (protože anglické se v českém prostředí stále neosvědčily). Dostupných jich ale mnoho není a tak v případě, že chci přání udělat více osobní, jsem zase zpět a musím to napsat rukou. Teď už ale existuje řešení.

Celá znaková sada v transparentních razítkách. Boží! Abeceda obsahuje velká i malá písmena, číslice (třeba když bychom chtěli napsat věk) a další znaky: @, #, &, ?, !, čárka a tečka. Znaky jsou rozřezané z řady, často s okraji, které na sebe navazují. Písmenka tedy můžete naskládat rovnou za sebe. Celý text dát na razítkovací pomůcku a potom jej orazit. Nevýhodou jsou velké mezery mezi písmeny. Písmenka můžete ale samozřejmě otiskovat postupně. Je to pracnější, ale vypadá to mnohem lépe a šetří to místo. Pokud použijete razítkovací pomůcku jako je například Stamping Buddy, tak text složíte přesně a rychle.

Ukázka textu v přání
Ukázka textu v přání i s akcenty

Jedinou potíž při psaní textu pociťuji v tom, že sada neobsahuje české akcenty a malá razítka s tečkou a čárkou se velmi špatně umisťují na razítkovací pomůcku. Co se týče českých znaků  vyrobil jsem si háček a čárku z jednoho razítka písmene „i“ . Sada obsahuje i 4 ks některých samohlásek a i je jednou z nich, proto si myslím, že jedno mohu oželet. Navíc stačí dvě říznutí a mám háček, čárku a ještě jednu tečku. Pokud budete nařezávat i vy, čárku si udělejte cca 4 mm dlouhou. Menší už je příliš krátká. Háček je sice menší, ale oproti menší čárce rozhodně funguje.

Ukázka rozřezání razítka
Takto jsem razítko rozřezal abych získal háček a čárku

Myslím, že transparentní razítka Abeceda je velký pomocník, právě pro ty, kteří dělají texty přímo na míru.

Přeji krásné tvoření.

Martin

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *