Jak na horký embossing

Technika pro vytvoření reliéfu, který je vystouplý oproti okolnímu povrchu pomocí pudru a horkovzdušné pistole. Při horkém embossingu využíváte pomalu schnoucí inkousty, na které nasypte embossingový prášek. Tento se aktivuje zvýšeným teplem a vytvoří reliéf. Je to opravdu jednoduché a efektní.

Na vytvoření obrázku, můžete využít motivy razítek, fix s pomalu schnoucím inkoustem (např. Versamarker) nebo v případě, že máte pomalu schnoucí inkoust v lahvičce, tak štetec. Embossingové pudry a prášky se nabízejí v široké škále barev a glitterových pigmentů.

Základní postup pro horký embossing s razítkem:

  1. Transparentní razítko s vybraným motivem namočte v polštářku s pomalu schnoucím inkoustem a otiskněte ho na požadované místo. TIP: Místo nejdříve přetřete antistatickým polštářkem, abyste předešli zachytávání prášku na místech bez inkoustu.
  2. Na otisk razítka naneste požadovaný embossingový prášek, tak abyste otisk překryli.
  3. Setřepejte nadbytečný prášek na jiný papír bokem. Přebytečný prášek nasypte zpět do krabičky a můžete jej znovu použít.
  4. Zahřejte prášek na otisku horkovzdušnou pistolí, dokud se neroztaví. Nedoporučujeme používat fén, či jiné domácí zdroje tepla, jelikož nedodávají potřebnou teplotu pro fixaci prášku. S výsledkem pak nebudete spokojeni.
  5. Reliéf máte hotový.

Při tvoření dodržujte bezpečností postupy a používejte ochranné pomůcky. Horkovzdušná pistole bývá horká a může dojít k popálení. Nepřehřívejte papír.

Martin a Vlaďka
Tvořílci.cz

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *