Technika Papírová krajka

Pokud si chcete tuto techniku jen vyzkoušet, můžete to udělat následujícím způsobem, aniž byste potřebovali zakoupit speciální pomůcky.

V případě, že Vás tato technika osloví, doporučujeme investovat do originálních pomůcek, které mají dlouhou životnost a navíc si je můžete třeba mezi kamarádkami zapůjčovat. Bude se Vám s nimi lépe pracovat a výsledky budou také o mnoho lepší.

Potřebujeme:

Pauzovací papír gramáž 150g/m2

Velkou jehlu, špendlík

embossingovou tyčinku nebo vypsanou propisovačku

předlohu motýla

měkkou podložku (mohou to být např. měkké desky z PVC polstrované, několikrát složený flanelový hadřík, kousek polystyrenové desky nebo stará podložka pod myš k počítači)

knihařský velurový papír

dřevěný rámeček, který si můžeme předem natřít

bílá tuš a pero na psaní tuší

Postup:

Nejprve si na pauzovací papír namalujeme tuší obrysy motýla. Po zaschnutí tuše si pauzovací papír otočíme namalovaným obrázkem dolů a položíme jej na měkkou podložku. Embossingovou tyčinkou (nebo jiným nástrojem) vytlačujeme linku tam, kde vidíme tušípředkreslený obrys motýla. Potom papír opět otočíme a z lícové strany vypichujeme jehlou místa, která chceme mít prázdná tak, že děláme dírky těsně vedle sebe. Opatrně potom takto perforovaný dílek pauzovacího papíru vytrhneme, můžeme si pomoci ostrým odlamovacím nožíkem. Velkou jehlou potom uděláme drobné dírky okolo celého motivu a opatrně motýla vytrhneme z pauzovacího papíru. Do rámečku si vložíme jako podklad čtverec z knihařského velurového papíru a motýla k papíru připíchneme špendlíčkem.

 

Obrázek motýla technikou pergamano
Obrázek motýla technikou papírová krajka

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *