Pergamano pomůcky a postup tvoření křížků

Po mnoha nezdarech a pokusech s různými druhy nůžek, jehel, řezačů a podobných nástrojů,  jsem si konečně našla způsob, jak vytvářet přáníčka zdobená vystřihovanými křížky.  Zjistila jsem, že pro tuto tvorbu mi nejvíce  vyhovuje použití mřížky v kombinaci s dírkovačem – hrotem šipka a pro vystřihování Perga řezač-střihač. Všechny tyto pomůcky zn. Pergamano  najdete v našem e-shopu.

Dírkovačem s  hrotem šipka se otvor v pauzovacím papíru udělá větší než  dírkovačem s jednou jehlou a potom se spoje mezi dírkami lépe prostřihují. Detail dírkovače můžete vidět zde:

Dírkovač - hrot šipka
Dírkovač – hrot šipka

Dírkovačem – hrotem s šipkou uděláme 4 dírky v podobě čtverce do pauzovacího nebo pergamenového papíru, který si k mřížce připevníme buď magnetem nebo v krajích přilepíme papírovou lepicí páskou.

Děrování
Děrování na mřížce

Na vystřihování těchto křížků se mi nejvíce osvědčil Perga řezač-střihač, který se v ruce drží jako pinzeta a proto je s ním velmi snadné a lehké pracovat. Na obrázku je vidět, jak se při vystřihování Perga řezač-střihač drží.

Perga řezač
Perga řezač – střihač

Při vystřihování si pauzák (pergamenový papír)  přidržujeme v ruce v místě křížku a postupujeme tak, že nejdříve přestřihneme jeden spoj mezi otvory, práci pootočíme a přestřihneme druhý spoj, zase pootočíme .. a takto postupujeme až máme vystřiženy všechny čtyři spoje mezi otvory.

Vystřižený křížek
Vystřižený křížek

A tady je ukázka zdobení přáníčka vystřiženými křížky:

Růže
Přáníčko s růží a vystřihovanými křížky

A na závěr ještě detailní fotografie embossingového nástroje hvězda 4mm  zn. Pergamano. Fotografii nám poslala naše zákaznice Míla a my jí moc děkujeme.

Embossingový nástroj
Embossingový nástroj hvězda 4mm zn. Pergamano
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *