Akrylové mřížky pro papírovou krajku

Na eshopu www.tvorilci.cz nabízíme novou pomůcku pro tvorbu papírových krajek tzn. akrylovou desku značky Groovi.

Postupně budeme tyto desky doplňovat i dalšími pomůckami této značky.

Nabídli jsme novinku k testování paní Jaškové, lektorce techniky papírová krajka u nás, a zde jsou její zkušenosti:

„Dostala se mi možnost seznámit se a vyzkoušet nové pomůcky při tvoření Papírové krajky, a to pomocí Groovi systému desek-šablon. Tato pomůcka přichází z Velké Británie od výtvarnice Barbary Grey, která tento systém Groovi desek autorsky vlastní a v široké škále nabízí. Výběr je opravdu velký se zaměřením na spoustu příležitostí.

Jedná se o akrylové desky, asi 2-3 mm vysoké, podle rozměru rozdělené do několika skupin, na kterých je motiv jako bílá obrysová čára s nepatrným zapuštěním do hloubky, ne skrz, jako jsme zvyklé u kovových Grid mřížek. Do těchto prohloubených obrysů dobře pasuje kulatý vytlačovací embossingový hrot velikosti přibližně 0,5 – 0,9mm, který vede nástroj.

Druhá skupina Groovi systému jsou desky, které jsou připraveny na perforování, tedy vydírkované skrz tak, aby prošla perforovací jehla. Tady je postup stejný jako jsme zvyklé u Grid mřížek.

Při použití Groovi desek-šablon si usnadňujeme práci obrysových kontur, které následně můžeme nejen zdobit embossingem, ale i  použít některou z color možností (pastelky, tuše Tinta, fixy PCE, barvy Pintura ). Při perforování využijeme již vydírkovaných vzorů, což usnadňuje práci.

Obecně jsou Groovi desky-šablony určitě přínosem a rozšířením možností jak tvořit a zdobit Papírovou krajku. Pracuje se s nimi dobře a široká nabídka určitě najde své nadšence. Každá taková nová pomůcka posunuje toto tvoření nově a kupředu. Přeji všem hodně příjemných a tvořivých chvil s Groovi pomůckami. Jašková“

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *