Krabička na kapesníky zdobená Tela transferem – návod

krabička na kapesníčky

Tentokrát jsem pro Vás připravila návod jak jednoduše a rychle ozdobit krabičku za pomoci Tela transferu. Tela transfer je v podstatě samolepicí materiál s povrchem na dotyk připomínající samet. Lepení je velice snadné. Pokud se stane, že se s umístěním motivu přesně netrefíte, můžete Tela transfer odlepit a znovu přilepit. Přizpůsobí se i zaobleným hranám, drží na většině povrchů.

Materiál a pomůcky.

Dřevěná krabička na kapesníky  čtvercová – typ 1,  Tela transfer motiv 107, rýžový papír A4 Dopisy, kolibřík, květy a hmyz, lak+lepidlo na decoupage, akrylovou barvu bílou a světle fialovou, tupovací houbičku, štětec, kousek smirkového papíru, nůžky, tužku a pravítko.

materiál

Návod:

  1. Nejprve vyndejte z krabičky zasouvací dno. Celou krabičku natřete bílou akrylovou barvou. Natřete také hranu zasouvacího dna krabičky.
    krabička
  2. Dvě protilehlé strany krabičky ozdobte rýžovým papírem. Stěnu natřete tence lepidlem na decoupage a přitiskněte na ni rýžový papír. Papír si můžete buď předem připravit vytrháním či vystřižením motivu v potřebném rozměru, nebo ho nejprve nalepit a potom odstranit papír přesahující  přes okraj krabičky  pomocí smirkového papíru. Další možností, jak odstranit přesahující papír,  je navlhčení papíru  u hrany krabičky štětcem namočeným v čisté vodě. Papír jde potom lehce odtrhnout.
  3. Připravte si tři kusy Tela transferu na zbývající dvě boční stěny a na horní stěnu krabičky. Stěny krabičky si přeměřte a Tela transfer vystřihněte vždy o 2-3 mm menší, než jsou stěny krabičky. Na transferu, který bude nalepen na horní stěně krabičky, si vyznačte tužkou kulatý otvor a vystřihněte ho o 2-3 mm větší než je otvor v krabičce. Jednotlivé připravené díly transferu nalepte na krabičku tak, aby byly umístěné na středu stěny a aby při jejích okrajích zůstal volný tenký proužek.
  4. Všechny hrany krabičky a také hranu kulatého otvoru ozdobte světle fialovou akrylovou barvou, a to pomocí tupovací hubičky.
    tupování hran
  5. Krabička je hotová. Její výroba netrvala ani hodinu. Můžete ji také, pokud chcete, natřít nebo přestříkat závěrečným lakem.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *