Krabička na oblíbenou čokoládu – návod

krabička

Před časem jsem pro vás připravila návod na tři čokolády Ledové kaštany. Z ohlasů vím, že byl pro vás užitečný, tak jsem se rozhodla podělit se o další podobný návod. Nedávno jsem potřebovala pěkně zabalit čokoládu Ritter Sport a současně vyrobit přání k výročí. Zkusila jsem vše spojit v jeden projekt. Vznikla tak krabička, která je současně přáníčkem. A o postup její výroby se nyní s Vámi podělím.

Budete potřebovat:

Fotokarton 300g A4 srdíčka a kytičky, tonkarton 220g A4 tmavě červený, papír 130g A4 bílý, rýhovací desku, nůžky, oboustranně lepící pásku, tekuté lepidlo, set děrovacích a embossovacích razidel kytka velikosti 2,2cm a velikosti 1,4cm, samolepící kamínky 3mm červené, 3D čtverečky a vyřezávací šablony písmen, srdíčka, lístků a rámečku (pokud vlastníte vyřezávací strojek. Pokud ne, můžete motivy jednoduše vystřihnout). Využijete také řezací podložku a skalpel, razítkovací polštářek Versa Magic Red Magic, pomůcku pro nanášení inkoustů nebo kousek pěnovky.

pomůcky

Delší stranu fotokartonu se srdíčky upravte na délku 24,5cm. Fotokarton touto stranou přiložte na rýhovací desku a rýhovacím nástrojem projeďte pod označením 5,5cm, 7cm, 16,5cm a 18cm. Potom otočte fotokarton kratší stranou k hornímu měřítku rýhovací desky a projeďte nástrojem pod označením 3,5cm a 5cm. Fotokarton otočte o 180°a zopakujte rýhování pod označením 3,5 a 5cm. Vystřihněte obrysy krabičky podle předrýhovaných linek. Boční strany krabičky zastřihněte zešikma ve vzdálenosti 4cm od horního okraje (na obrázku u bodů A a B). Vystřihněte křidélka C a D, která budou vlepena dovnitř krabičky (viz ilustrační obrázek).

šablona

Polotovar krabičky z fotokartonu.

polotovar krabičky

Teď si připravte ozdobné prvky z tmavě červeného a bílého papíru. Z červeného papíru si vyřízněte štítek o velikosti 8x5cm a malé srdíčko, které bude tvořit zavírání krabičky. Z bílého papíru vyřízněte písmena textu, větvičku s lístečky a pomocí razidel, z nichž jedno děruje a druhé motiv embossuje, si připravte jednu větší kytičku a tři malé květy.

 

Štítek nalepte pomocí oboustranné lepící pásky na čelní stranu krabičky mírně vlevo nahoru (cca 0,8cm zleva a 0,5cm shora). Nalepte text do levé části štítku, vpravo nahoru nalepte větvičku a jednotlivé květy. Na větší květ umístěný mezi dvěma menšími vlepte ještě malý květ a všechny květy dozdobne červeným kamínkem, který nalepíte do jejich středu. Nyní můžete kraje krabičky zvýraznit pomocí razítkovacího polštářku.

ozdobená krabička

Krabičku nyní slepte oboustraně lepící páskou. Pomocí 3D samolepících čtverečků přilepte na dolní díl krabičky srdíčko. Čtverečky nalepte pouze v dolní polovině srdíčka, aby pod horní část srdíčka šel zasunout horní díl krabičky. A krabička – přáníčko je hotová.

 

 

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *