Láhev s motivem „Zima“ od Alfonse Muchy – návod

Ozdobená láhev

Pokud jste se už stejně jako já pustili do výroby osobních vánočních dárků, možná hledáte inspiraci. Zkuste třeba láhev na domácí likér či pálenku zdobenou rýžovým papírem s motivem obrazu Alfonse Muchy.

Materiál a pomůcky:
Čistá skleněná láhev, papír rýžový A4 Alfons Mucha , základová barva bílá gesso nebo primer, štětec, tupovací houbička, lepidlo na decoupage, akrylová barva country zelená, lepidlo 3D ke zlacení, metalické listy stříbrné Metal leaf, fólie Termoton stříbrná, dva druhy barevně ladících stužek.

materiál a pomůcky

Návod:

  1. Skleněnou láhev dobře očistěte, zbavte ji prachu a mastnoty. Naneste na láhev  základovou barvu – bílé gesso (primer). Nechejte ji dobře zaschnout. základní nátěr
  2. Vystřihněte si obrázek s motivem „Zima“ z rýžového papíru a pomocí lepidla na decoupage ho nalepte na střed láhve. Druhý menší obrázek se stejným motivem můžete umístit na opačnou stranu láhve. nalepení obrázku
  3. Pomocí tupovací houbičky potřete láhev akrylovou barvou odstín country zelená. Kovový uzávěr ochraňte maskovací páskou. Barvu naneste i přes okraje obrázků. nátěr barvou
  4. 3D lepidlem namalujte na okraje obrázků vlnovky, spirály, hvězdičky apod. Vytvoříte tak ozdobný rámeček obrázku. Lepidlem potřete i některá místa v obrázku, po aplikaci stříbrné fólie  se bude obrázek více třpytit a bude vypadat slavnostněji. Lepidlo nechte zaschnout cca 1 hodinu. nanesení lepidla
  5. Fólii Termoton stříbrné barvy postupně přitlačujte lesklou stranou nahoru na motivy namalované 3D lepidlem. Po odtrhnutí  fólie zůstane její část na místě, kde bylo naneseno lepidlo. Pokud se nepřilepila fólie dokonale, přitlačte ji znovu, dokud nebudete s výsledkem spokojeni.
  6. Víčko od lahve ozdobte jemnou stříbrnou metalovou fólií. Na víčko naneste 3D lepidlo a pomocí houbičky ho rozetřete po celém víčku.
    zdobení víčka
  7. Za pomocí štětečku s jemným vlasem nanášejte metalovou fólii na víčko, fólie díky lepidlu ihned přilne k povrchu. Až budete mít celé víčko fólií pokryto, štětečkem je vyhlaďte a odstraňte tak přebytečné kousky fólie.
  8. Víčko dozdobte mašličkou uvázanou současně ze dvou různých stužek. Na závěr můžete celou láhev natřít závěrečným lesklým nebo matným lakem.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *