Pokladnička domeček – návod

pokladnička

Blíží se Mezinárodní den dětí a my pro Vás máme tip na dárek, který může vést dítě ke spoření.

Pro výrobu pokladničky domečku budete potřebovat:

dřevěný polotovar pokladničky domek, ubrousek s dětským motivem, lepidlo na decoupage, smirkový papír, štětec, akrylovou barvu bílou, bordó a jedlově zelenou.

Pro přenos textu Transfer marker, nástroj pro embossování s kuličkou nebo dřevěnou špachtličku a text zrcadlově vytisknutý na laserové tiskárně.

materiál

Nejprve si polotovar pokladničky prohlédněte, a pokud je to potřeba zakytujte nebo osmirkujte drobné nerovnosti.

Natřete celý domeček bílou akrylovu barvou. Náš domeček je natřený dvěmi vrstavami bílé.

bílý nátěr

Stříšku a komín natřete akrylovou barvou v odstínu bordó. Doporučujeme také dvě vrstvy.

nátěr stříšky

Z ubrousku si vytrhejte motivy.

dekorace ubrouskem

Obrázky nalepte na stěny domečku. Snažte se ubrousek příliš nepromáčet a motiv lepte od středu ke krajům.

Připravte si pomůcky pro transfér textu. Text vytiskněte na laserové tiskárně zrcadlově. Osobně máme zkušenost, že je lepší přenášet text vytištěný tučně.

Přiložte na domeček papír s textem otočený dolů. Papír si buď zafixujte pomocí dočasně lepící pásky nebo ho pevně přidržujte, aby se nepohyboval.Transférovým markerem obtáhněte písmena, postupujte po částech, cca po třech písmenech. Potom ihned nástrojem s kuličkou písmena tlačením obtáhněte. Až budete mít přenesený celý text, opatrně shora papír odhrňte a podívejte se, zda se přenos povedl. Pokud je někde nedokonalý, papír vraťte zpět a místo znovu obtáhněte.

Podstavu domečku natřete jedlově zelenou barvou.

Pokud chcete, můžete ještě přimalovat stébla trávy na okrajích stěn domečku, tak jako my. A nezapomeňte před obdarováním do pokladničky vložit pár mincí, určitě potěší.

Pokud byste chtěli domeček na závěr celý přelakovat, samozřejmě můžete. Upozorňujeme pouze na skutečnost, že přenos transféru by se vám po nátěru lakem na vodní bázi mohl rozpíjet. Je tedy potřeba nejprve text zatřít průhledným lakem na syntetické (alkoholové) bázi. Poté můžete aplikovat např. sametový lak, domeček pak bude velmi příjemný na dotyk.

 

 

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *