Přáníčko pro muže zdobené kovovou fólií – návod

přáníčko

Potřebovala jsem vyrobit přáníčko pro muže. Chtěla jsem ho udělat něčím zvláštní, tak jsem vyzkoušela použití kovové fólie, která tak na přáníčku imituje skutečnou rez.

O postup výroby přáníčka se s vámi teď podělím. Budete potřebovat:

přáníčko s obálkou, papír 130g A4 barva světle šedá, oboustranně lepicí pásku,

papírové výseky A4 Industrial 2.0 nr.615, papírové výseky A4 Industrial 2.0 nr.612 , scrapbookový papír A4 Industrial 2.0 nr.257, kovovou fólii Decor foil 3d bronzové barvy,

lepidlo Tacky Glue, razítkovací polštářek Versa Craft čokoládové barvy, razítko Všechno nejlepší, akrylový blok, nůžky, pravítko, aplikátor inkoustů nebo kousek pěnové houbičky.

pomůcky

Přáníčko má rozměr 15,2×15,2cm. Z oboustranného papíru Industrial 2.0 nr.257 vystřihněte nebo vyřízněte čtverec o velikosti 14,9×14,9cm.

Tento papír bude tvořit pozadí přáníčka. Ze světle šedého papíru vystřihněte obdélníky o velikosti 14,9x4cm a 7,5x2cm. Z archů s papírovými

výřezy vyloupněte potřebné obrázky a drobné motivy.

podklad a motivy

Na vyloupnutých motivech někdy zůstávají zbytky papíru po odtržení, tyto kousky opatrně odstřihněte. Nyní ozdobte okraje papírů i drobných motivů kovovou fólií. Pomocí aplikátoru inkoustů s pěnovým polštářkem nebo kouskem pěnové houbičky naneste na okraje nepravidelně tenkou vrstvu lepidla. Naneste lepidlo vždy jen na malý kousek, cca v délce 5 – 8cm, aby lepidlo zcela nezaschlo.

Na lepidlo položte fólii barevnou stranou nahoru a uhlaďte ji prstem, fólie tak k lepidlu dobře přilne. Poté fólii chyťte za volný konec a jemným trhnutím odstraňte. Na okraji papíru zůstane po odtržení nalepena část fólie.

Pokud byste chtěli mít okraje ozdobené přesnými proužky s fólií, použijte místo tekutého lepidla oboustrannou lepicí pástku.

nanášení fólie

Na obdélníček o velikosti 7,5 x 2cm otiskněte razítko s nápisem Všechno nejlepší hnědým razítkovacím inkoustem.

ozdobené okraje papírů

Papír na pozadí nalepte pomocí oboustranné lepicí pásky na přáníčko. Nalepte na tento  papír obdélník šedé barvy o rozměru 14,9x4cm tak, že od dolního okraje přáníčka bude jeho vzdálenost 5,3cm.

Z šedého papíru vystřihněte podklad pod kartičku s obrázkem o rozměru 7,6×7,4cm a podklad pod štítek s nápisem o rozměru 7,7×2,2cm. Na tyto podkladové papíry nalepte obrázek a štítek.

postup lepení motivů

Na přáníčko nyní nalepte obrázek s motorkou, a to zleva 2,9cm od okraje přáníčka a zdola 4,2cm od okraje přáníčka. Potom postupně nalepte štítek s textem do pravého dolního rohu, motiv bedničky s nářadím, ozubená kolečka a matku, maticový klíč, hlavičky šroubů, a to tak, jak to vidíte na fotografii.

přáníčko

Přáníčko je hotovo. Na dolní fotografii ještě vidíte detail kovového lesku na přáníčku.

lesk na přáníčku

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *