Stylové přání – návod na použití šablony

přáníčko

V tomto návodu bych Vám ráda představila novinku od Nellie´s Choice, která umožní výrobu „stylového přáníčka“, které po zhotovení můžete postavit třeba na stůl nebo na skříňku.

Materiál a pomůcky.

Papír 130g/m2 v barvě terracotta, tonkarton 220g/m2 v barvě světle žluté, fotokarton 300g/m2 v barvě tmavě žluté, oboustranně lepicí páska, 3D pěnová páska, tekuté lepidlo, kovové pravítko, řezák nebo skalpel, řezací podložka, nůžky, razítkovací polštářek Memento Potter´s Clay, pomůcka na nanášení inkoustů, akrylový blok, razítko Růže pro Tebe, plastová šablona Bubliny 2, vyřezávací šablony Stylové přání – květ 2, nápis Všechno nejlepší a set razítka a šablony Zahradní květiny – růže.

materiál

Návod:

  1. Nejdříve z tonkartonu světle žluté barvy vyřízněte ozdobnou šablonou „Stylové přání“ základ přáníčka. Z papírů barvy terracotta vyřízněte kovovou šablonou s prošíváním větší obdélník (rámeček) a fotokartonu  tmavě žluté barvy vyřízněte šablonou menší obdélník (úzký rámeček). Obě kovové šablony jsou součástí setu „Stylové přání“. Ohyby na tomto základu přáníčka budou kovovou šablonou vyembossovány.
  2. Po vyříznutí ozdobného základu upravte odříznutím okrajů papíru velikost přáníčka tak, aby vznikl obdélník o rozměru 24,9cm x 12,4cm. Ten v polovině (podle vyznačené linky vytlačené kovovou šablonou) přehnete.
  3. Nyní si připravte z papíru barvy terracota čtverec o velikosti 12,1×12,1cm a ze stejného papíru obdélník o rozměru 12,1x6cm. Z tmavě žlutého fotokartonu  připravte čtverec o rozměru 11,9×11,9cm.
  4. Čtverec z tmavě žlutého fotokartonu, bude tvořit ozdobnou vnitřní stranu přáníčka. Na fotokarton přiložte plastovou šablonu Bubliny 2 a pomocí razítkovací barvy Memento a pomůckou pro nanášení inkoustů ozdobte okraje vzorem bublin. Inkoust nanášejte pomůckou krouživými pohyby přes šablonu, příliš na nástroj netlačte. Barvu nanášejte vícekrát u okrajů, vznikne tak vzor u okrajů tmavší, který bude blíže ke středu světlejší. Poté ještě zvýrazněte stejnou barvou okraje tohoto papíru.
  5. Na takto připravený fotokarton otiskněte razítko s motivem růže a na čtvercový výřez čelní strany přáníčka otiskněte razítko pejska. Na potisk  použijte razítkovací polštářek Memento Potter´s Clay.
  6. Obdélník z papíru barvy terracota, který jste si připravili podle bodu 3, nalepte pod část přáníčka s vyříznutým vzorem. Pro nalepení použijte tekuté lepidlo. Připravte si výřez s textem Všechno nejlepší a nalepte ho na úzký obdélník z tmavě žlutého fotokartonu. Ten potom umístěte do středu většího obdélníku v barvě terracotta. Pomocí oboustranné samolepicí pásky přilepte papír barvy terracotta ve tvaru čtverce na pravou vnitřní stranu přáníčka. Na něj nalepte ozdobný čtverec, který jste dekorovali šablonou a razítkem růže. Umístěte ho tak, aby kolem čtverce zůstal milimetrový ozdobný okraj v barvě terracotta.
  7. Nyní nalepte obdélník s textem – zarážku, která bude držet ohnutou část přáníčka s razítkem pejska. Nejprve si tužkou označte místo, kam zarážku nalepíte. Bude to přibližně ve vzdálenosti 3,5cm od středového ohybu. Zarážku přilepte pomocí pěnové pásky.

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *