Přáníčko se skládankou puzzle – návod

přáníčko

Hledáte tip na přáníčko pro příznivce skládání puzzle? Připravila jsem pro Vás návod na výrobu přáníčka, které v malé obálce ukrývá mini puzzle.

Je vhodný především pro všechny, kteří vlastní jakýkoliv vyřezávací strojek a vyřezávací šablony puzzle a jeden dílek puzzle.

Dále budete potřebovat:

Sadu papírů značky Mintay By Karola 7th Heaven 15×15, 1 list A4 světle růžového papíru 160g, rýhovací desku na výrobu obálek, nůžky, pinzetu, pravítko, řezací nůž, obyčejnou tužku, oboustranně lepící pásku, tekuté lepidlo, razítkovací polštářek Versa Magic Aegean Blue, pomůcku na nanášení inkoustů nebo kousek pěnovky a přáníčko 15,2×15,2cm. Pro text na přáníčku využijete i tiskárnu nebo černý fix.

pomůcky

Pokud použijete tiskárnu pro napsání textu do přáníčka, bude tisk první krok, který uděláte. Text vytiskněte na růžový papír. Nejprve se přesvěčte, že Vaše tiskárna zvládne tisk na papír o vyšší gramáži. Pokud ne, raději text napište rukou. Potom z růžového papíru okolo textu vyřízněte tvar jednoho velkého dílku puzzle. Další tři dílky puzzle vyřízněte z papírů ze sady 7th Heaven, a to z květinových vzorů různých odstínů. Z růžového papíru vyřízněte podkladový čtverec na přáníčko o rozměru 15x15cm. Z papíru s modrým mramorováním ze sady 7th Heaven vyřízněte čtverec o rozměru 14,7cmx14,7cm, ten bude podkladem pod velké dílky puzzle.

podkladové papíry

Podkladové papíry, hrany přáníčka i hrany velkých dílků puzzle zvýrazněte pomocí razítkovacího polštářku Versa Magic.

zvýraznění hran

Nalepte oboustrannou lepící páskou růžový podkladový papír na přáníčko. Nalepte modrý mramorovaný papír na růžový podklad.

Složte si z rubové strany čtyři velké dílky puzzle, aby k sobě přesně zapadly. Zajistěte je u sebe oboustrannou lepící páskou. Vyznačte si tužkou na přáníčku střed. Díky maličké dírce, která při složení čtyř dílků puzzle v jejich středu vznikne, nalepte tyto spojené dílky na vyznačený střed přáníčka.

zadní část přání

Z růžového papíru vyrobte obálku na mini puzzle. Vystřihněte z růžového papíru čtverec o rozměru 8x8cm. Čtverec přiložte na rýhovací desku tak, aby levá strana papíru končila u čísla 4 na rýhovací desce a rýhovacím nožíkem projeďte rýhovací linky vlevo i vpravo. Papír otočte o 180°, přiložteho k číslu 4 a opět projeďte rýhovací linky.

rýhování papíru

Nůžkami odstřihněte trojuhelníčky, které rýhovaním vzniknou ve středu každé strany papíru.

výroba obálky

Hrany přáníčka uhlaďte. Přilepte k sobě pravou a levou stranu obálky, potom přilepte dolní část obálky. Hrany obálky zvýrazněte razítkovacím polštářkem Versa Magic.

mini obálka

Ze sady 7th Heaven si vyberte obrázek, který na strojku vyříznete pomocí šablony puzzle a jednotlivé malé dílky vložíte do mini obálky.

mini puzzle

Mini obálku nalepte samolepící páskou na přáníčko.  Uzavírání zajistěte proužkem papíru ze sady, který přilepíte na obálku pouze na okrajích.

Nezapomeňte k přáníčku přiložit rámeček, který zbyl po vyříznutí mini tvarů puzzle, aby vytvořil základ pro skládání obrázku.

A je hotovo.

pořáníčko

 

US

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *