Obal na fotografie nebo čokoládu – návod

obal

Blíží se svátek matek a možná přemýšlíte nad vhodným dárkem pro svoji maminku, která se stala novopečenou babičkou. Určitě jí uděláte velikou radost fotografiemi jejího vnoučka, které bude moci ukázat svým přítelkyním, až s nimi zajde na kávu. A aby se tento dárek stal něčím zvláštním, předejte ho babičce ve speciálním obalu, který sami vytvoříte.  Zde je návod na jeho výrobu:

Budete potřebovat:

2ks fotokartonu 300g A4 v barvě perlově bílé, papíry se vzorem ze sady Little Boy, hedvábnou stuhu modré barvy, oboustranně lepicí pásku, tekuté lepidlo na papír, razítkovací polštářek Versa Magic Aegean Blue, pomůcku pro nanášení inkoustů. Budou se hodit nůžky, pracovní řezací podložka, řezací nůž, razidlo pro tvorbu obálek nebo ve tvaru kolečka, rýhovací deska, pravítko a pokud máte, tak určitě využijete i řezací strojek se šablonou Babičce. materiál

  1. Na rýhovací desku umístěte fotokarton A4 na šířku, rýhovacím nožíkem projeďte po celé délce rýhovací linkou pod označením rozměrů 9cm, 10cm, 21cm a 22cm. Podle předrýhovaných linek papír ohněte a přehyby uhlaďte. rýhování
  2. Druhý fotokarton A4 umístěte na rýhovací desku na šířku. Rýhovacím nožíkem projeďte po celé délce rýhovací linkou pod označením rozměrů 2cm, 2,5cm, 12cm, 12,5cm a 14,5cm. Fotokarton nyní odstřihněte podle linky vyznačené u rozměru 14,5cm. Vznikne základ kapsičky na fotografie o rozměru14,5cm x 20,9cm. Položte jej nyní na rýhovací desku kratší stranou vlevo. Rýhovacím nožíkem projeďte po celé délce rýhovací linkou pod označením rozměrů 2cm, 2,5cm a 15cm. Podle linky vzniklé u rozměru 15cm fotokarton opět odstřihněte. Základ má nyní velikost 14,5x15cm. Podle předrýhovaných linek papír ohněte a přehyby uhlaďte.rýhování
  3. Nyní odstřihněte rohy budoucí kapsičky podle linek označených černým písmenem A, jak vidíte na obrázku. Poté zastřihněte zešikma rohy na bocích a dole, jsou na obrázku označeny červeným písmenem B a přerušovanou linkou. Těmito „křidélky“ bude kapsička přilepena do obalu.výroba kapsičky
  4. Po odstřihnutí všech růžků opět důkladně podle předrýhovaných linek papír ohněte a uhlaďte. Na horní části kapsičky si vyznačte tužkou polovinu a pomocí razidla vytvořte zářez, který bude sloužit pro snadnější vyjmutí fotografií.
    výroba kapsičky
  5. Nyní si připravte papíry s potiskem na pozadí a také obrázky k dozdobení. Z papíru s drobnými motivy vystřihněte obdélníky o rozměrech 8x20cm, 10x20cm, 7x20cm, tyto všechny 2x a jeden o velikosti 8,7×10,8cm, který bude sloužit k ozdobení kapsičky. Vystřihněte si obrázky s chlapečkem, medvídkem a srdíčkem. Hrany všech papírů zvýrazněte pomocí razítkovací barvy Versa Magic.
    papíry
  6. Stejně tak zvýrazněte všechny hrany základu obalu a hrany kapsičky na fotografie.výroba obalu
  7. Na vnější straně prostřední části obalu si vyznačte místo, kam nalepíte hedvábnou stuhu, která bude sloužit k převázání krabičky. Od horní hrany naměřte vzdálenost 10,5 cm, v této vzdálenosti si vyznačte tužkou pomocnou linku. K této lince nalepte oboustrannou lepicí pásku, od bočních hran ponechejte volný 1cm. Odtrhněte z pásky ochrannou fólii a přilepte hedvábnou stuhu.
    vlepení stuhy
  8. Nyní nalepte na střed obalu se stuhou pomocí oboustranně lepicí pásky obdélník papíru s drobným vzorem, tak jak to vidíte na obrázku.
    obal
  9. Základ obalu otočte a pomocí oboustranné lepicí pásky vlepte obdélníky s potiskem, které budou tvořit pozadí.
    obal
  10. Opět základ otočte a stejným způsobem ozdobte vnější strany obalu. Před nalepením obdélníku na čelní stranu obalu, nalepte nejprve hedvábnou stuhu. Opět si naměřte od horního okraje vzdálenost 10,5cm a v tomto místě nalepte oboustrannou lepicí pásku. Před samotným nalepením stuhy obal ohněte (uzavřete), aby byla nalepená stuha vždy po zavření obalu dostatečně volná a nepružila. Teprvé poté přilepte stuhu. Poté na ni nalepte ozdobný obdélník z potištěného papíru.
    obal
  11. Vnitřní část obalu dozdobte vystřiženými obrázky s medvídkem a se srdcem. obal
  12. Vnější čelní stranu obalu dozdobte obrázkem chlapečka.
    obal
  13. Nyní nalepte podkladový papír na kapsičku a na něj umístěte obrázek s chlapečkem. Na boční křidélka kapsičky nalepte oboustrannou lepicí pásku až k ohybům.
    výroba kapsičky
  14. Kapsičku vlepte dolů na střední vnitřní část obalu.
    kompletace obalu
  15. Z fotokartonu perlově bílé barvy vyřízněte nápis Babičce a tekutým lepidlem jej přilepte nad kapsičku, do které vložíte fotografie vnoučka. Obal si můžete ozdobit a barevně přizpůsobit svým potřebám a můžete ho použít i jako obal na čokoládu. Do kapsičky se vejde čokoláda ze speciální tenké edice luxusních čokolád o velikosti 18x9x0,6cm.
  16. A teď už stačí jen obal uzavřít hedvábnou stužkou a uvázat mašličku.obal
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *