Přáníčko na téma „Příroda a trempování“ – návod

přáníčko

Vyráběla jsem přání pro syna k svátku a postup jsem zaznamenala. Pokud se necháte mým přáníčkem inspirovat, může to tak Vaši práci urychlit.

K výrobě přáníčka byly použity papíry značky Mintay by Karola, a to sada Wilderness. Dále budete potřebovat:

list A4 barevného papíru 220g/m2 odstín chamois

přáníčko s obálkou

razítkovací polštářek Versa Magic odstín Jumbo Java

aplikátor nanášení inkoustů nebo kousek vyšší pěnovky

oboustranně lepicí pásku, nůžky, řezací nůž, pravítko, bavlněný provázek,

vyřezávací šablony Obdélník s křížky, text k svátku, mini peříčka (popř. můžete tyto motivy vystřihnout, použít razítka nebo chipboards) a strojek na vyřezávání (pokud ho máte).

 

  1. Ze sady papírů vytrhněte list s motivem kosočtverců (z rubové strany je motiv dřevěných koleček. Připravte si k ruce provázek, oboustranně lepicí pásku a nůžky.

 

  1. Nejprve si na rubové straně papíru udělejte tužkou dvě značky ve vzdálenosti 5,1cm od okrajů dvou protilehlých stran. Od značky ke značce nalepte oboustranně lepicí pásku. Připravte si dva provázky o délce 30cm. Provázek veďte pod papírem, mírně ho napínejte a konce provázku přilepte na lepicí pásku na rubové straně papíru. Tento postup zopakujte i u druhých značek. Nyní si na rubové straně papíru, kolmo k nalepeným provázkům, vyznačte polovinu ve vzdálenosti 7,6cm od okrajů. Opět nalepte oboustranně lepicí pásku.

 

  1. Připravte si provázek o délce cca 46cm. Na provázku si vyznačte polovinu a tentokrát ho nalepte na rubové straně papíru na lepicí pásku tak, aby z každé krajní strany papíru zůstaly volné přibližně stejně dlouhé konce provázku. Na lícové straně papíru je potom po otočení svažte do mašličky. Vzniklo Vám tím na papíře šest stejně velkých částí.

 

  1. Nyní si z papíru 220g v odstínu chamois vyřízněte pomocí šablony „obdélník s křížky“ pět podkladových kartiček. Ze sady papíru si vytrhněte papír s jednotlivými obrázky a vystřihněte si pět motivů, které se Vám nejvíce líbí.  Kovovými vyřezávacími šablonami si na strojku ještě vyřízněte dvě peříčka a text k svátku.

 

  1. Jednotlivé obrázky přilepte pomocí oboustranné pásky na podkladové kratičky. Kraje kartiček i vyříznutých peříček a textu zvýrazněte pomocí aplikátoru a razítkovací barvy Versa Magic.

 

  1. Základ přáníčka s provázky nalepte oboustranně lepicí páskou na přáníčko tak, aby se dalo potom postavit, tzn. hřbet přáníčka bude nahoře.

 

  1. Jednotlivé kartičky s obrázky nalepte do částí základu přáníčka nahoře a dole pouze po obou bocích. Do prostřední části dole nalepte text k svátku a peříčka přilepte pod mašličku. A přáníčko je hotové.
US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *