Podzimní pozdrav přátelům – návod

Mám velice ráda podzimní barvy. Všechny odstíny od žluté přes oranžovou, červenou až po tmavě hnědou. Jakmile mám v rukou potištěné papíry v těchto barvách, hned toužím po tom, něco z nich vytvořit. Proto jsem se pustila do výroby podzimního pozdravu pro přátele. A při jeho tvorbě jsem využila i novinku od ITD – průhlednou fólii s potiskem, kterou Vám tímto představuji. Zde je pro Vás návod na výrobu tohoto podzimního pozdravu:

Materiál a pomůcky.

Papír 130g/m2 A4 v barvě jedlově zelené, scrapbookový papír Woodland, houby, scrapbookový papír Tajemný les, 4 obrázky z lesa, průhledné fólie Vážky a Kapradiny, zlatá fólie Termoton, oboustranně lepicí páska, tekuté lepidlo PVA, pěnové 3D čtverečky 0,5mm a 2mm, razítkovací polštářek Memento Toffee Crunch, pomůcka pro nanášení inkoustů, kovové pravítko, řezací nůž (skalpel), nůžky s ostrou špičkou, přáníčko s obálkou 5×7 inch. Při práci se také bude hodit řezací podložka, žehlička, list kancelářského papíru, obyčejná tužka a pinzeta.

Návod:

  1. Nejprve si ze scrapbookového papíru „Woodland, houby“ vystřihněte motivy myšky sedící na větvi, dvou muchomůrek s mechem, smrže, několik lístků a větvičku se šípky. Červený lístek a větvička se šípky jsou vystřiženy z rubové strany tohoto papíru. V místech, která jsou nůžkami hůře přístupná, použijte k vyříznutí obrázku skalpel. Při vyřezávání skalpelem vždy používejte řezací podložku.
  2. Připravte si podklad z jedlově zeleného papíru o velikosti 17,5×12,4cm. Pomocí oboustranné lepicí pásky ho nalepte na čelní stranu přáníčka tak, aby kolem něj ze všech stran zůstal přibližně milimetrový bílý okraj přáníčka.
  3. Nyní ze scrapbookového papíru „Tajemný les, 4 obrázky z lesa“ vyřízněte skalpelem obrázek lesa, který je umístěn na papíře vlevo dole. Potom ještě tento obrázek upravte oříznutím zprava na velikost 14,8 x 12cm a nalepte ho pomocí oboustranné lepicí pásky na zelený podklad na přáníčku tak, aby byl umístěn shora a ze stran přibližně 1mm od kraje zeleného papíru.
  4. Teď si pro představu na tento základ naaranžujte obrázky muchomůrek, myšky a větvičky se šípky. Snažte se je umístit tak, aby se na přáníčku tyto motivy nepřekrývaly. Vyznačte si na nich lehce  tužkou místa kde končí podkladový obrázek lesa a přebývající části obrázků odřízněte.
  5. Hrany vystřižených lístečků zvýrazněte pomocí pomůcky pro nanášení inkoustů a razítkovací barvy Memento Toffee Crunch.
  6. Připravte si motivy z průhledných fólií Vážky a Kapradiny. Motivy z fólie vystřihněte nůžkami s malými, asi 1 až 2mm okraji.
  7. Obrázek vážky zvýrazněte nanesením zlaté fólie Termoton. Postupujte tak, že mezi napůl složený kancelářský papír vložíte vystřižený obrázek vážky z průhledné fólie, a to matnou stranou nahoru. Je to vlastně zadní strana průhledné fólie. Přední strana této fólie je lesklá. Na obrázek vážky položte kousek zlaté fólie Termoton zlatou stranou nahoru.
  8. Přiklopte na ni shora kancelářský papír a vše přežehlete žehličkou nastavenou na teplotu mezi stupni 2 a 3, tj. mezi bavlnou a vlnou. U žehličky vypněte možnost napařování. Zažehlování trvá jen asi 10-15 vteřin.
  9. Zažehlený obrázek i s kovovou fólií ponechte volně zchladnout. Poté kovovou fólii z obrázku stáhněte. Na konturách vážky zůstane přilepena zlatá fólie. Pokud nejste s nanesením zlaté fólie spokojeni, např. někde na obrysu vážky chybí, můžete nažehlování fólie několikrát zopakovat.
  10. Na základ přáníčka nyní nalepte oboustranně lepicí páskou obrázek muchomůrek s mechem a větvičku kapradiny z průhledné fólie. Tu umístěte tak, aby byla potom částečně vidět za myškou.
  11. Pomocí 3d čtverečků o tloušťce 1mm nalepte obrázek smrže a větvičky se šípky. Pomocí 3d čtverečků o tloušťce 2mm nalepte obrázek sedící myšky a lístečku na klobouku muchomůrky.
  12. Tekutým lepidlem nalepte nad kapradinu za myškou červený lístek a také lístek vedle ocásku myšky, tj. do levého dolního rohu přáníčka.
  13. Oboustrannou lepicí páskou přilepte vpravo dole motivy kapradin z průhledné fólie a do horního levého rohu obrázek vážky zdobené zlatou termofólií. A podzimní pozdrav pro přátele je hotov.

 

 

US

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *